GO BANANAS: HET SUPERFOOD VOOR IEDEREEN

Ze zitten vol met vitaminen, mineralen en vezels: bananen zijn het superfood voor de niet-hipsters! Daarnaast zijn ze super makkelijk mee te nemen, goed van smaak op de een of andere manier geven ze mij een beetje een vakantiegevoel. Maar ik heb nog een aantal argumenten waarom jij direct vrolijk moet worden van een banaan:

  • Bananen bevatten natuurlijk vetten en weinig cholesterol. Tevens kunnen ze je beschermen tegen een hoge bloeddruk door een hoog kalium en laag natrium gehalte.
  • Ze bevorderen je spijsvertering doordat ze mega veel vezels bevatten.
  • Een banaan geeft een pre-workout boost aan energie door de suikers, gevolgd door een geleidelijke afgifte van complexe koolhydraten. Uit onderzoek blijkt dat een banaan niet onderdoet voor een sportdrank als pre-workout.
  • Bananen fungeren als post-workout aanvulling voor je spieren vanwege de grote hoeveelheid kalium. Daarbij zorgen de magnesium en vitamine B6 in een banaan ervoor dat je kunt ontspannen en beter slaapt na je workout.
  • Ze maken je botten sterker. Bananen bevatten een overvloed aan fructo-oligosacchariden, welke je lichaam helpen om meer calcium te absorberen.
  • Een goedkoop en gezond anti-kater middel. Magnesium helpt een kater bestrijden doordat het de bloedvaten iets verwijdt waardoor je hoofdpijn afneemt.
  • Bananen houden je bloedglucose onder controle en verminderen een hongergevoel.
  • Ze versterken je immuunsystemen omdat ze vol zitten met vitamine C. Een banaan bevat ongeveer 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C ondersteunt je weerstand en versterkt je zenuwgestel.
  • Je gezichtsvermogen kan verbeteren. Bananen bevatten vitamine A, wat de membranen rond je ogen ondersteund.
  • Je wordt er simpelweg gelukkiger van. Een banaan bevat een aantal aminozuren waaronder tryptofaan. Dit wordt in je lichaam omgezet in serotonine, wat zorgt voor een happy gevoel.

Bananen leveren misschien iets meer calorieën dan andere fruitsoorten (gemiddeld 88 calorieën per 100 gram), maar de vele voedingsstoffen die ze bevatten compenseren dit ruimschoots. Zorg daarom dat je altijd wat gele vriendjes als gezonde keuze in huis hebt!

Door |8 november 2018|Blog|Reacties uitgeschakeld voor GO BANANAS: HET SUPERFOOD VOOR IEDEREEN